WWW.Ungdomspsykolog.dk

 

 

 

 

 

 

 

 

 Udfordringer

 

 

 

 

Du/I kommer for at få hjælp, fordi du er udfordret af et eller andet problem, du ikke ved hvordan skal takles.

 

Du oplever måske ubehag, tristhed, tomhed, modløshed, eller manglende tro på dig selv, på en måde der gør dit liv rigtigt besværligt.

 

Måske kæmper du imod selvskade/cutting.

 

Det kan være, du kommer for at få styr på irrertation og vredesudbrud, der skaber en masse problemer for dig. 

 

Du har behov for at finde nye måder at takle angst på. Så du bedre kan gøre de ting du ønsker i dit liv

 

Er du i tvivl om, hvordan du kan takle dine egne eller andres forventninger til, hvad du skal kunne klare og præstere.

 

Det kan være, du har haft  besværlige måske voldsomme oplevelser og erfaringer i dit liv, som ligger hindringer i vejen, for at du kan leve det liv du gerne vil leve.

 

Måske har du været indlagt på en psykiatrisk afdeling, haft et selvmordsforsøg eller været i psykiatrisk behandling. Men du står nu og savner noget andet eller mere end de kunne hjælpe dig med.

 

Det kan være at I ikke mere vil leve med de konflikter, I har hjemme hos jer.

 

Lever du en hverdag hvor du oplever dig splittet imellem dine egne og dine forældres forventninger til dig. Enten i forhold til uddannelse, arbejde, religiøse eller kulturelle værdier og holdninger?

 

Kommer du fordi du ønsker hjælp, til bedre at forstå hvem du er, hvad du står for og tror på, og ikke mindst hvad der har betydning for dig i deres liv? Måske har tvivlen ramt dig hårdt, så du ikke syntes du kommer tættere på, at du bliver mere sikker på hvad du skal gøre.

 

Hvis du gerne vil vide mere, om jeg kan hjælpe dig med det du slås med. Så er du altid velkommen til, at sende mig en mail eller ringe til mig

 

Problemerne har mange navne.

Nogle navne er hjælpsomme fordi de giver mening. du/I bedre forstår problemerne, eller at du føler dig stærkere end problemerne. Andre navne er begrænsende, upræcise, generaliserende eller sygeliggørende på måder der gør, at det bliver vanskeligere for dig/Jer at forstå og ændre på problemet.

En del af samtalerne handler derfor altid om hvilken beskrivelse af problemerne der ligenu giver mening for dig/jer, og om det er en hjælpsom måde at tale om det på.