WWW.Ungdomspsykolog.dk

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Min baggrund

 

 

 

Jeg uddannet psykolog, autoriseret og specialist i psykoterapi samt supervisor i psykoterapi.

 

Jeg er medlem af Dansk Psykologforening, arbejder udfra deres etikregler og underlagt psykologlovgivningens regler om tavshedspligt. 

 

Mit speciale er at tale med unge og deres familie, kæreste og venner. Hvilket jeg har gjort i mere end 12 år.

 

Det har været utroligt inspirerende og med taknemmelighed forsøger jeg at viderebringe alt det som de unge og familierne har lært mig igennem tiden.

 

Som udgangspunkt er jeg optimistisk på din og din families vegne. Jeg har efterhånden mødt så mange unge der mødte op og oplevede at tingene var kørt uhjælpeligt fast. Mange havde næsten opgivet troen på at tingene kunne ændres.  I løbet af en forholdsvis overskuelig periode , fik de ændret deres liv, så de kunne komme igang med det de gerne ville. Det betyder ikke at alle forandringer indfinder sig let. Meget tit må man arbejde hårdt får at tingene lykkedes. Men det er næsten altid muligt at finde en nye vej frem.

 

I 7 år har jeg arbejdet med unge og deres familier på Frederiksberg Familie og ungerådgivning. Her kommer unge og deres familie med mindre problemer, få gange for at finde nye løsninger og veje til at ændre deres liv. Der kommer også unge der har haft belastende og traumatiske oplevelser og unge med store vanskeligheder i forhold til skole, familie, kriminalitet og misbrug. Ofte unge der mistrives og føler sig triste, angste eller vrede. Der kommer også en del forældre for at få råd og vejledning i forhold til hvordan de bedst finder fælles fodslag og retning, i forhold til at kunne skabe frugtbare samtaler og holdbare løsninger i forhold til deres søn eller datter.

 

I 6 år har jeg arbejdet på to forskellige ungdomspsykiatriske afdelinger.

Her har jeg hovedsageligt arbejdet med unge med spiseforstyrrelse, angst, depression eller psykoser.

 

I 4 år har jeg undervist kommende adoptivforældre på adoptivforberedende kurser afholdt af familieretsafd., under ankestyrelsen.

 

Min arbejdsmetode tager afsæt i systemisk og narrativ teori og terapi og jeg har længerevarende psykoterapeutisk uddannelse indenfor denne retning. Jeg er derudover inspireret af en lang række andre tilgange og ideer, jeg har fundet hjælpsom i arbejdet med unge og deres familier. Fra min mangeårige taichi praksis, bruger jeg det at kunne finde ro i orkanens øje, at koble sig på andres retning, samt den ide at alting er i evig forandring, vi er alle forbundne, og forandring og udvikling er uundgåeligt.

 

 Jeg underviser og superviserer på  kommunale institutioner, skoler og psykiatriske afdelinger samt psykologer og plejeforældre.

 

Jeg ser lidt eksotisk ud, men det dækker ikke over så meget. Alligevel er jeg blevet opsøgt af mange mange unge med nydanske forældre eller adopterede unge. For en del af disse unge har hudfarve en vis betydning, da de selv har oplevet at hudfarve, kultur og identitet spiller sammen og giver både muligheder og udfordringer.

 

Kenn Scheibel © 2007 • Privacy Policy • Terms of Use